Historien bakom BioArctics och AbbVies framgångsrika samarbete publicerad på The Rhythm of Business

För ett forskande bolag med ambitionen att hjälpa patienter med svåra sjukdomar till ett bättre liv är målmedvetet arbete och samarbete av yttersta vikt för att nå framgång. Ett av BioArctics mest framgångsrika samarbeten, det med AbbVie, har nyligen beskrivits i en serie blogginlägg på www.rhythmofbusiness.com och analyserar de framgångsfaktorer som ligger till grund för att lyckas.

BioArctic präglas av en starkt vetenskapsdriven företagskultur och drivs i dag med hjälp av sin egen väletablerade ledarskapsfilosofi som får individ, team och bolag att fortsätta växa.

– För att kunna leda sig själv, ett team eller hela företaget måste det finnas tydliga strukturer och verktyg för att lyckas. Detsamma gäller när vi samarbetar externt. Vi är inte ett jättestort företag men vår forskning engagerar tusentals personer runt om i hela världen. Det gör att vi måste kunna leda både oss själva och andra utanför företaget, för att vi ska nå våra mål, säger vd Gunilla Osswald.

BioArctics framgångsrika samarbete med AbbVie kring läkemedelskandidaten ABBV-0805 ämnad för behandling av Parkinsons sjukdom har varit föremål för mycket uppmärksamhet, inte minst genom en artikel i Drug Discovery Today. Blogginläggen på The Rhythm of Business ger ytterligare information om vad som hände bakom kulisserna i jakten på en behandling.

Blogginläggen kan nås via:

The Making of a True Collaboration
How the AbbVie-BioArctic Partnership Executes Collaboratively
The Golden Package Leads to the Payoff