Skip to content

BioArctic inleder forskningssamarbete med AbbVie om Parkinsons sjukdom

Icke-regulatoriskt

BioArctic meddelar idag att företaget inlett ett strategiskt viktigt samarbete med AbbVie (NYSE: ABBV), ett globalt, forskande läkemedelsföretag, för att utveckla och kommersialisera BioArctics portfölj av antikroppar riktade mot alfa-synuklein för behandling av Parkinsons sjukdom och andra potentiella indikationer.

Parkinsons sjukdom är den näst vanligaste neurologiska sjukdomen, mer än 10 miljoner människor i världen är drabbade. Mutationer i alfa-synukleingenen har en stark koppling till Parkinsons sjukdom. Lösliga aggregat av alfa-synuklein är toxiska för nervceller och leder till de inlagringar som kännetecknar sjukdomen.

”AbbVie har visat ett stort engagemang för Parkinsons sjukdom och jag är stolt över att de har valt att samarbeta med BioArctic. Jag ser fram emot ett framgångsrikt partnerskap som förhoppningsvis kommer att resultera i att en ny, innovativ, sjukdomsmodifierande behandling blir tillgänglig för den stora grupp patienter som lider av Parkinsons sjukdom”, säger Gunilla Osswald, VD på BioArctic.

De ekonomiska villkoren för samarbetet har inte offentliggjorts.

För mer information, vänligen kontakta:

Gunilla Osswald, VD, BioArctic AB,
gunilla.osswald@bioarctic.se
telefon 070 311 1788.

Om BioArctic

BioArctic AB är ett privatägt svenskt forskande läkemedelsföretag som bildades 2003. Vårt mål är att erbjuda nya och effektiva behandlingar för patienter med sjukdomar i det centrala nervsystemet. BioArctics egenutvecklade teknologi och engagerade medarbetare har gjort det möjligt att utveckla nya behandlingar baserade på immunoterapi mot neurodegenerativa sjukdomar. Vi fokuserar på Alzheimers sjukdom, Parkinsons sjukdom och ryggmärgsskador, områden där det idag finns ett stort medicinskt behov. För ytterligare information om BioArctic och vår forskning, vänligen besök www.bioarctic.se.

Om AbbVie

AbbVie är ett globalt, forskande läkemedelsföretag som bildades 2013 efter delningen av Abbott Laboratories. Företagets mål är att använda sin expertis, engagerade medarbetare och en unik innovationsstrategi för att utveckla och marknadsföra avancerade behandlingar som adresserar några av världens mest komplexa och allvarliga sjukdomar. Tillsammans med sitt helägda dotterbolag, Pharmacyclics, har AbbVie mer är 28 000 medarbetare och är representerade i över 170 länder. För mer information om företaget besök www.abbvie.com. Följ @abbvie på Twitter eller gå in på företagets Facebook – eller LinkedIn-sida.